Ta reda på vilka symptom könssjukdomar kan ha & beställ ett test idag.
Läs om vanliga könssjukdomar och symptom på dessa. Du kan även beställa ett självtest för den vanligaste - klamydia. Testet gör du hemma, svar på 10 min!
21
page-template-default,page,page-id-21,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-3,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Beställ test för könssjukdomar idag

Sexuellt överförbara sjukdomar kan upplevas som skrämmande, något som man helst inte vill tänka på. Det är dock viktigt att du testar dig om du misstänker att du har blivit smittad. Att testa sig går snabbt och enkelt – du kan göra det hemma.

Könssjukdomar, även kallade sexuellt överförbara sjukdomar, kan spridas genom oskyddat sex. Att använda kondom minskar risken för könssjukdomar och mot vissa, som kondylom, kan man också vaccinera sig.

Det finns flera könssjukdomar som inte ger några symptom, eller endast ger små besvär. Det kan därför vara svårt att veta om man blivit smittad. Ett sätt att vara på den säkra sidan är att testa sig efter att man haft oskyddat sex, framför allt om det var en tillfällig förbindelse. Man kan tidigast testa sig en vecka efter det tillfälle då man misstänker att man blev smittad. Det är dock aldrig för sent att testa sig: vissa sjukdomar ger inte symptom förrän efter några månader. Ibland kan det dröja ett år eller längre.

En av de viktigaste könssjukdomarna att testa sig för är klamydia, eftersom den är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomarna. Det är dessutom en sjukdom som ofta är symptomfri.

Obligatoriskt att testa sig för könssjukdomar

Vissa könssjukdomar lyder under Smittskyddslagen, en lag som syftar till att minska spridningen av allmänfarliga sjukdomar. De könssjukdomar som omfattas av lagen är, förutom klamydia:

  • HIV
  • Hepatit B och C
  • Gonorré
  • Syfilis

Att en sjukdom omfattas av Smittskyddslagen innebär att behandlingen av sjukdomen är kostnadsfri. Att testa sig och söka behandling är också obligatoriskt om du misstänker att du har blivit smittad. Om det visar sig att du bär på sjukdomen måste du också medverka vid partnerspårning, där personer som kan ha smittats meddelas att de också måste testa sig. Om ditt namn dyker upp när en läkare gör en partnerspårning av någon annan kommer du få ett brev eller ett telefonsamtal där du uppmanas att gå och testa dig.

Med våra tester får du snabbt svar på dina symptom för klamydia. Du har testet hemma inom 1-3 dagar från att du beställt ditt test. Väl hemma tar testet 10 minuter innan du får svar. Testet för klamydia har genomgått stora kvalitetssäkringar och är ett godkänt test för klamydia. Framförallt testar du dig anonymt och slipper åka till vårdcentralen. Köp testet idag via vår säkra betalningskassa och få svar på dina symptom snabbt.

För att undvika smittspridning vid behandling av klamydiainfektionen så bör man inte ha samlag under tiden då behandlingen pågår. Detta gäller även ens partner.
Medicinen som används är antibiotika & det verksamma ämnet är doxycyklin. Annan antibiotika kan skrivas ut om doxycyklin inte skulle vara lämpligt av nån anledning för behandlingen.
Behandlingen tar ca 1 vecka & tas i form av tabletter.
Om symptom saknas efter behandlingen så är man smittfri och kan ha samlag igen. Kontrollprov behövs ej göras. Man kan tidigast testa sig en vecka efter smittillfället. Det bästa sättet att undvika smitta är att använda kondom.