Blogg - Klamydiatest hemma i lugn och ro. Svar på 10 minuter!
2856
post-template-default,single,single-post,postid-2856,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-3,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Blogg

Beställ klamydiatest online

Klamydia är en könssjukdom som kan överföras genom vaginal-, anal- och oralsex. Det säkraste sättet att skydda sig mot denna könssjukdom är genom att använda en kondom. Om du tror att du har smittats av klamydia, kan du låta dig undersökas av en läkare eller utföra ett självtest. Att beställa klamydiatest har blivit vanligt då flera önskar utföra dessa tester hemma i lugn och ro. Testet är enkelt att genomföra och man får snabbt reda på svaret. Beställ ett klamydiatest online för att kontrollera huruvida du har fått denna könssjukdom eller inte.

Varför ska jag beställa ett klamydiatest online?

Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna och den smittar cirka 40 000 svenskar varje år. Sjukdomen överförs genom oskyddat sex eller genom att man delar sexleksaker med andra personer. Säker sex är det säkraste sättet att förebygga klamydia. Det innebär att du bör använda kondom varje gång du har sex (vaginalt, analt eller oralt) om du är osäker på den andra personen. Alla sexleksaker du delar med andra bör täckas med en kondom, samt tvättas efter användning. Beställ ett klamydiatest online om du har haft oskyddat sex och tror att du kan ha smittats av klamydia.

Hur kan jag testas för klamydia?

Du kan testas för klamydia oavsett om du uppvisar symptom på sjukdomen eller ej. Om du är kvinna kan din läkare ta ett svabbprov från antingen din vagina eller livmoder. Om du är man kan du göra ett urinprov alternativt kan ett svabbprov tas från urinröret. Om du har haft anal- eller oralsex, kan ett svabbprov även tas från rektum eller halsen. Ofta tar det inte mer än några dagar innan provresultaten är färdiga.

Du kan också beställa ett test som du sedan skickar iväg. Du får hem ett test som vanligtvis består av ett urinprov, men även kan inkludera ett svabbprov. Provet tar du själv enligt medföljande instruktioner, och du skickar sedan iväg testet för att få svar. Vanligtvis får du provresultatet inom två veckor. Beställ ett klamydiatest online om du föredrar att själv utföra testet.

Om provresultatet indikerar att du har smittats med klamydia bör du uppsöka en mottagning och låta behandla sjukdomen. För att behandla din klamydia sätts du på en antibiotikakur, vilket är ett effektivt sätt att motverka denna könssjukdom.

No Comments

Post A Comment